Γιατί πρέπει να βάλω ένα συναγερμό στο σπίτι μου

Όλοι οι  συναγερμοί σπιτιών  λειτουργούν με βάση την ίδια αρχή, αυτή της διασφάλισης των σημείων εισόδου, όπως οι πόρτες και τα παράθυρα, καθώς και ο εσωτερικός χώρος του σπιτιού μας που περιέχει πολύτιμα αντικείμενα, χρυσαφικά, χρήματα, υπολογιστές, και πολλά άλλα που για εμάς είναι πολύτιμα και σημαντικά. Ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλο ή μικρό είναι το σπίτι, τον αριθμό των εισόδων και των παραθύρων ή των εσωτερικών χώρων που ένας ιδιοκτήτης αποφασίζει να ασφαλίσει και να προστατέψει, η πραγματική διαφορά είναι στον αριθμό των εξαρτημάτων ασφαλείας που θα τοποθετηθούν σε όλο το σπίτι και θα παρακολουθούνται μέσα από τον πίνακα ελέγχου.

Ένα σύστημα ασφαλείας είναι το πιο σίγουρο μέσο με το οποίο ασφαλίζουμε τον χώρο μας μέσω ενός συστήματος ενεργειών, εξαρτημάτων και συσκευών. Τα συστήματα συναγερμών είναι δίκτυα ολοκληρωμένων ηλεκτρονικών συσκευών που με την συνεργασία μέσω ενός κεντρικού πίνακα ελέγχου βοηθούν να έχουμε την μεγαλύτερη δυνατή προστασία από τους διαρρήκτες και άλλους πιθανούς εισβολείς στο σπίτι μας.

Ένα απλό σύστημα ασφαλείας στο σπίτι περιλαμβάνει:

  • Έναν πίνακα ελέγχου, ο οποίος είναι ο κύριος ελεγκτής του συστήματος ασφαλείας ενός σπιτιού.
  • Αισθητήρες πόρτας και παραθύρων.
  • Αισθητήρες κίνησης, εσωτερικούς και εξωτερικούς.
  • Ενσύρματες ή ασύρματες κάμερες ασφαλείας.
  • Μια σειρήνα υψηλού ντεσιμπέλ ή ένα συναγερμό.
  • Ένα αυτοκόλλητο που να δείχνει ότι ο χώρος μας προστατεύεται.

Πώς λειτουργεί ένα σύστημα συναγερμού σπιτιού;

Τα συστήματα συναγερμών λειτουργούν με την απλή έννοια της προστασίας των σημείων εισόδου σε ένα σπίτι ή σε ένα χώρο, με αισθητήρες που επικοινωνούν συνεχώς με τον πίνακα ελέγχου ή με ένα κέντρο εντολών εγκατεστημένο σε μια αθέατη τοποθεσία κάπου μέσα στο σπίτι.

Τους αισθητήρες τους τοποθετούμε συνήθως σε πόρτες που οδηγούν προς το σπίτι, καθώς και σε παράθυρα που είναι εύκολο να παραβιαστούν, ιδιαίτερα αυτά που αφήνουμε συνήθως ανοικτά και ειδικά εκείνα που βρίσκονται κοντά στο έδαφος. Επίσης ακόμα και πολλοί χώροι μέσα στα σπίτια μπορούν να διασφαλιστούν με αισθητήρες κίνησης.

Ο πίνακας ελέγχου είναι ο υπολογιστής που οπλίζει και αφοπλίζει τα συστήματα ασφαλείας του σπιτιού μας, επικοινωνεί με κάθε εγκατεστημένο εξάρτημα του συναγερμού μας, δέχεται αμέσως σήμα σε περίπτωση που παραβιάζεται μια ζώνη ασφαλείας και επικοινωνεί με ένα Κέντρο Λήψης Σημάτων, δηλαδή μια εταιρεία παρακολούθησης του συναγερμού μας.

Οι περισσότεροι πίνακες ελέγχου σήμερα είναι πολύ απλοί στον χειρισμό τους για ένα εύκολο προγραμματισμό. Μπορούμε να τους χρησιμοποιούμε με έναν κωδικό για να οπλίζουν και να αφοπλίζουν το σύστημα, ή μπορούν να λειτουργούν ακόμα και με φωνητικές εντολές και μπορούν να προγραμματιστούν για να λειτουργούν και με ασύρματα τηλεχειριστήρια.

Οι αισθητήρες στις πόρτες και στα παράθυρα αποτελούνται από δύο μέρη τοποθετημένα δίπλα το ένα στο άλλο. Ένα τμήμα του αισθητήρα είναι εγκατεστημένο στην πόρτα ή το παράθυρο και το άλλο στο πλαίσιο της πόρτας ή στο περβάζι του παραθύρου. Έτσι όταν μια πόρτα ή ένα παράθυρο είναι κλειστά, τα δύο μέρη του αισθητήρα ενώνονται μεταξύ τους δημιουργώντας ένα κύκλωμα ασφαλείας. Όταν έχουμε οπλίσει το σύστημα συναγερμού του σπιτιού, στον πίνακα ελέγχου, αυτοί οι αισθητήρες επικοινωνούν μαζί του αναφέροντας ότι το σημείο εισόδου είναι ασφαλές. Σε περίπτωση που μία πόρτα ή ένα παράθυρο ξαφνικά ανοίξει, το κύκλωμα ασφαλείας σπάει και ο πίνακας ελέγχου το ερμηνεύει ως παραβίαση της ζώνης. Αμέσως ο συναγερμός θα αρχίσει να χτυπάει και να παράγει έναν δυνατό και συνεχόμενο ήχο. Άμεσα στις περισσότερες περιπτώσεις η εταιρεία παρακολούθησης συναγερμών ειδοποιείται αυτόματα.

Οι αισθητήρες κίνησης είναι εξαρτήματα ασφαλείας, που όταν είναι οπλισμένα, προστατεύουν ένα χώρο δημιουργώντας μια αόρατη ζώνη που δεν μπορεί να παραβιαστεί χωρίς να χτυπήσει ο συναγερμός. Τους αισθητήρες κίνησης τους χρησιμοποιούμε συνήθως στους χώρους του σπιτιού μας που έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να παραβιαστούν.

Οι κάμερες παρακολούθησης είναι ένα σημαντικό κομμάτι του συναγερμού μας. Μπορούμε να τοποθετήσουμε είτε ενσύρματες όσο και ασύρματες. Οι κάμερες παρακολούθησης μπορούν να χρησιμοποιηθούν με διάφορους τρόπους και μας παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες και εικόνες σε περίπτωση διάρρηξης του σπιτιού μας.

Με τις κάμερες παρακολούθησης μπορούμε να έχουμε πρόσβαση από απόσταση μέσω υπολογιστών, smartphones και tablet. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο όταν βρίσκονται εκτός σπιτιού για μεγάλο ή μικρό χρονικό διάστημα , για να μπορούν να παρακολουθούν ότι συμβαίνει στο χώρο τους. Μπορούν επίσης τις να χρησιμοποιήσουν για την καταγραφή οποιωνδήποτε παραβιάσεων, να μπορούν να δουν τους διαρρήκτες ακόμα και το όχημα που οδηγούσαν.

Τοποθετούμε αυτοκόλλητα σήματα της εταιρείας που μας προστατεύει σε κάποιο εμφανές σημείο του σπιτιού μας, όπως στην πόρτα μας ή στο παράθυρό μας, Αν πιστεύετε ότι αυτά είναι απλώς ένα μέσο διαφήμισης της εταιρείας ασφαλείας κάνετε ένα μεγάλο λάθος. Έχουν σημαντικό ρόλο στην ασφάλεια του σπιτιού μας. Όταν μας τοποθετούν το αυτοκόλλητο της Εταιρείας ασφαλείας, αμέσως οι διαρρήκτες γνωρίζουν ότι το σπίτι είναι επαγγελματικά προστατευμένο και θα αποφύγουν να το επιλέξουν ως στόχο διάρρηξης. Μην αμελείτε λοιπόν να ζητάτε να σας τοποθετούν σε εμφανές σημείο ότι ο χώρος σας προστατεύεται.

Τα συστήματα ασφαλείας που παρακολουθούνται επαγγελματικά σαφώς και είναι πιο ασφαλή από αυτά που δεν παρακολουθούνται. Εάν το σύστημά σας ασφαλείας παρακολουθείται επαγγελματικά από μια εταιρεία συναγερμού, ειδοποιούνται όταν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα στο σπίτι σας. Ένας εκπαιδευμένος εμπειρογνώμονας θα επικοινωνήσει αμέσως με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού ή θα καλέσει τον αριθμό επαφής έκτακτης ανάγκης που αναφέρεται στον λογαριασμό σας. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, η εταιρεία παρακολούθησης θα ειδοποιήσει την αστυνομία, τους πυροσβέστες και όποιον άλλο χρειαστεί. Η εταιρεία παρακολούθησης, επίσης θα διατηρήσει την επικοινωνία μαζί σας μέχρι να φθάσουν οι ομάδες αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης στο σπίτι σας.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της κατοχής ενός οικιακού συστήματος ασφαλείας; Πολλές μελέτες που έχουν γίνει μας δείχνουν ότι τα σπίτια χωρίς συστήματα ασφαλείας, σε σύγκριση με εκείνα που έχουν συστήματα συναγερμού, έχουν μέχρι τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να διαρρηχθούν επειδή οι διαρρήκτες πάντα ψάχνουν για εύκολους στόχους. Τα σπίτια χωρίς συστήματα ασφαλείας είναι πρώτα στις προτιμήσεις τους.

Σήμερα οι περισσότερες εταιρείες συναγερμών σπιτιού παρέχουν μεγάλες εκπτώσεις για να τοποθετήσετε ένα σύστημα ασφαλείας στο σπίτι σας.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την εγκατάσταση ενός συστήματος ασφαλείας στο σπίτι σας, επικοινωνήστε με έναν από τους έμπειρους τεχνικούς της εταιρείας που σας προτείνουμε  www.synagermoi-spition.gr  και συνεργαζόμαστε μαζί της εδώ και χρόνια. Μέσα από την μακρόχρονη παρουσία της στο χώρο των συστημάτων συναγερμού είναι σε θέση να σας απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις σας, και να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε ποιες επιλογές ασφάλειας ταιριάζουν στις ιδιαίτερες ανάγκες σας. Θα σας στηρίξουν σε αυτή την επιλογή σας με το να βρίσκονται δίπλα σας σε κάθε απορία σας ή σε όποιο πρόβλημα θα αντιμετωπίσετε. Πάντα μέσα από μια μεγάλη γκάμα με αξιόπιστα προϊόντα τεχνολογικά εξελιγμένα και στις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Be First to Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *