Συναγερμοί για οικίες

Οι συναγερμοί για οικίες μπορεί να μην παρέχουν στο απόλυτο εγγυημένη προστασία από εισβολείς. Ωστόσο είναι σίγουρο ότι δρουν αποτρεπτικά σε πιθανή διάρρηξη του χώρου σας και μπορούν να σας απαλλάξουν από πολλά άλλα προβλήματα που σίγουρα θα προέκυπταν εάν έμπαιναν στο σπίτι σας. Εξάλλου, και οι στατιστικές παγκοσμίως καταδεικνύουν ότι οι πιθανοί διαρρήκτες αποφεύγουν τις οικίες που ξέρουν ότι φέρουν συναγερμούς ασφαλείας.
Πώς προστατεύει ένα σύστημα συναγερμού το χώρο σας; Καταρχάς υπάρχουν 2 τύποι συστημάτων ασφαλείας για οικίες.Ο ένας τύπος προστατεύει περιμετρικά το σπίτι και ειδοποιεί τον ιδιοκτήτη στην περίπτωση που υπάρξει παραβίαση εξωτερικά του σπιτιού. Ο δεύτερος παγιδεύει το εσωτερικό του σπιτιού και ενεργοποιείται από τις κινήσεις που τυχόν ανιχνεύσει εντός του χώρου.
Επίσης , έχετε υπόψη σας πριν κάνετε την επιλογή του συστήματος ασφαλείας για την οικία σας ότι δε αποτελεί απαραιτήτως φοβερό προσόν αν ο συγκεκριμένος συναγερμός ακούγεται πολύ δυνατά. Και αυτό γιατί ο κόσμος πια έχει εξοικειωθεί με το συνεχές άκουσμα των συναγερμών γιατί πλέον είναι τόσο διαδεδομένοι παντού και κατά συνέπεια όταν ηχεί κάποιος συναγερμός να μην δίνεται η πρέπουσα σημασία από κανέναν. Οπότε εάν ο δυνατός ήχος της σειρήνας δεν προκαλεί καμία ιδιαίτερη εντύπωση, τι σκοπό έχει; Ο διαρρήκτης μπορεί στην αρχή να αιφνιδιαστεί αλλά μετά το μόνο που έχει να κάνει είναι να περιμένει λίγο να περάσει η μπόρα και μετά να ξαναπιάσει το ανίερο έργο του.
Αντιθέτως , με την τοποθέτηση ενός αθόρυβου συναγερμού, ο διαρρήκτης δεν αντιλαμβάνεται την ύπαρξή του ενώ στο μεταξύ σε τυχόν παραβίαση του χώρου, το σήμα αποστέλλεται στην αστυνομία και στο κέντρο λήψης σημάτων στο οποίο είναι συνδεδεμένο το σύστημα. Έτσι υπάρχει άμεση κινητοποίηση των αρχών και είναι μεγάλες οι πιθανότητες να συλληφθεί ο κλέφτης επ’αυτοφόρω.

Ωστόσο με ένα αθόρυβο σύστημα , η γειτονιά δεν θορυβείται , δεν λαμβάνει καμία ειδοποίηση ότι κάτι περίεργο μπορεί να συμβαίνει και έτσι δεν δίνει σημασία σε τυχόν περίεργες κινήσεις που μπορεί να αντιληφθεί στο σπίτι κάποιου. Επίσης, με ένα αθόρυβο σύστημα συναγερμού, δεν μπορείτε να αποτρέψετε μία τυχόν διάρρηξη διακινδυνεύοντας έτσι να σας κλέψουν και οι αρχές να κινητοποιηθούν ενώ θα είναι ήδη πάρα πολύ αργά.
Ένα άλλο καλό που μπορεί να σας προσφέρει ένα σύστημα ασφαλείας για το σπίτι είναι να αποτελέσει και την αιτία να σας μειωθούν τα ασφάλιστρα που καταβάλλεται για το σπίτι σας. Οι τιμές των ασφαλίστρων μειώνονται όταν το σπίτι διαθέτει ένα σύστημα συναγερμού ασφαλείας.
Επίσης, θα μπορούσατε να επιλέξετε να τοποθετήσετε αισθητήρες φωτός μαζί με την εγκατάσταση του οικιακού σας συναγερμού. Στη περίπτωση που σημάνει ο συναγερμός, ο ήχος της σειρήνας μαζί με το άναμμα των φώτων είναι υπεραρκετά για να ξαφνιάσουν τον υποψήφιο διαρρήκτη και να τον τρέψουν σε φυγή γλιτώνοντας έτσι την περιουσία σας.
Τέλος, ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που θα πρέπει να προσέξετε είναι ο συναγερμός σας να μην χτυπάει κατά λάθος. Γιατί αν αυτό συμβαίνει συχνά και το γνωρίζουν οι γείτονές σας, τότε είναι πολύ πιθανό να μην δώσουν σημασία όταν χτυπήσει σε πραγματικό περιστατικό. Για αυτό να είστε πάντα βέβαιοι για την καλή λειτουργία του συστήματος ασφαλείας σας.

Be First to Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *