Συμβουλές Ασφαλείας για διαμερίσματα

Ασφαλίστε το διαμέρισμά σας από διαρρήκτες

Μέτρα ασφάλειας πρέπει να λαμβάνουμε  όλοι , όχι μόνο όσοι κατοικούμε σε μονοκατοικίες αλλά και όλοι οι υπόλοιποι που μένουμε σε διαμερίσματα.  Δεν πρέπει να έχουμε την εσφαλμένη εντύπωση ότι επειδή τα περισσότερα διαμερίσματα είναι σε ορόφους ψηλά από τα έδαφος , ότι δεν κινδυνεύουν από διαρρήξεις. Κάθε άλλο, γιατί τα μπαλκόνια στις πολυκατοικίες αποτελούν σκαλοπάτια για τους κλέφτες .Μέσω αυτών ανεβοκατεβαίνουν τους ορόφους και όπου βρουν μπαλκονόπορτα ή παράθυρο ανοιχτό εισέρχονται.

Ευτυχώς όμως, υπάρχουν κάποιες προφυλάξεις που μπορούμε να πάρουμε για να μη πέσουμε θύματα κλοπών .

Το πρώτο και πιο αποτελεσματικό μέτρο αποτροπής διαρρήξεων αποτελούν οι συναγερμοί σπιτιών. Ένας συναγερμός είναι πραγματικά ο μοναδικός αποτελεσματικός τρόπος για να είμαστε ασφαλείς στο σπίτι μας . Δεν θα σας κοστίσει πάρα πολύ σε σχέση με τα οφέλη που θα αποκομίσετε . Ιδιαίτερα αν τον συνδέσετε και στο κέντρο λήψης σημάτων , τότε να είστε απόλυτα σίγουροι για τη προστασία σας ολόκληρο το 24ωρο ,μια για πάντα. Η καλύτερη επιλογή για όσους νοικιάζουν διαμέρισμα αποτελούν οι ασύρματοι συναγερμοί ασφαλείας γιατί μπορείτε να πάρετε το σύστημα μαζί σας όταν χρειαστεί να αλλάξετε κατοικία.

Φροντίστε να ενισχύσετε τις κλειδαριές όλων των εισόδων σας. Τοποθετήστε κλειδαριές ασφαλείας στη πόρτα εισόδου σας και προσθέστε ακόμη και σύρτη πίσω από αυτή για να νιώθετε ακόμα πιο ασφαλής όταν βρίσκεστε εντός της οικίας σας. Ακόμα καλύτερη λύση θα ήταν να αλλάξετε πόρτα και να βάλετε ασφαλείας.

Επίσης ,  αλλάξτε κλειδαριές και τοποθετήστε ασφαλείας σε συρόμενες πόρτες και πατζούρια. Τέλος , αν διαθέτεται παράθυρα από όπου μπορεί κάποιος να μπει , τοποθετήστε σε αυτά μπάρες. Δεν είναι ότι πιο όμορφο σαν εικόνα, αλλά καλύτερα έτσι παρά να κινδυνεύετε.

Όταν φεύγετε , μην αφήνετε ξεκλείδωτη καμιά σας είσοδο ή παράθυρο . Μην επαναπαύεστε ακόμα και αν μένετε στο πιο ψηλό όροφο της πολυκατοικίας. Το κακό μια φορά γίνεται. Τις ίδιες προφυλάξεις οφείλεται να παίρνετε ακόμα και όταν βρίσκεστε στο σπίτι.

Μην ανοίγετε χωρίς να γνωρίζετε ποιος χτυπά τη πόρτα σας. Το ίδιο ισχύει και όταν σας καλούν από το θυροτηλέφωνο.

Γνωρίστε τους γείτονές σας και συνάψτε σχέσεις καλής γειτονίας μαζί τους . Ο γείτονας θα  σας ενημερώνει για τυχόν ύποπτες κινήσεις  εν αγνοία σας και σας προσέχει.

Αναγράψτε μόνο το επώνυμό σας στο κουδούνι και στο γραμματοκιβώτιο για να μην γνωρίζουν οι επιτήδειοι το φύλο σας ή την οικογενειακή σας κατάσταση. Όσο το δυνατό λιγότερα γνωρίζουν για εσάς , τόσο το καλύτερο

Αν θέλετε επιπλέον συμβουλές για τα συστήματα συναγερμού σπιτιών, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα με άρθρα για συναγερμούς σπιτιών όπου εκεί θα βρείτε πολλές αξιόλογες πληροφορίες για τα συστήματα ασφαλείας.

Be First to Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *