Οι Συναγερμοί σπιτιών πρέπει να ελέγχονται περιοδικά

kentro

Οι περιοδικοί έλεγχοι των συναγερμών σπιτιών είναι απαραίτητοι να γίνονται για να διασφαλίζεται κατά τον τρόπο αυτό η εύρυθμη λειτουργία τους ώστε η ασφάλεια της οικίας σας να είναι η βέλτιστη. Συνίσταται ο έλεγχος του συναγερμού σας να γίνεται κάθε μήνα. Πριν από τον έλεγχο θα πρέπει να φροντίσετε να ενημερώσετε το κέντρο λήψης σημάτων με το οποίο είναι συνδεδεμένο το κέντρο σας.

Είναι 2 οι έλεγχοι που πρέπει να γίνονται: Πρώτα θα πρέπει να κάνετε έλεγχο του σήματος μέσα στο σπίτι σας. Δεύτερον, θα πρέπει να κάνουμε έλεγχο στο σήμα που εκπέμπεται από το σπίτι μας στο κέντρο λήψης σημάτων.

Η διαδικασία του ελέγχου διαφοροποιείται αναλόγως της προέλευσης του συστήματος ασφαλείας σας. Εάν διαθέτετε το εγχειρίδιο οδηγιών χρήσης, απλά ακολουθήστε τις οδηγίες. Ειδάλλως, μπορείτε να το κατεβάσετε από το διαδίκτυο. Όπως και να έχει, η διαδικασία η οποία περιγράφεται παρακάτω είναι αυτή που εφαρμόζεται στους περισσότερους συναγερμούς.

Πώς να ελέγξετε την εύρυθμη λειτουργία των αισθητήρων κίνησης και των παγίδων σε πόρτες & παράθυρα :

Θέστε τον συναγερμό σε ετοιμότητα στη θέση ‘ready’ χωρίς όμως να τον οπλίσετε!!!

Ανοίξτε σιγά σιγά κάθε παγιδευμένη πόρτα ή παράθυρο , ένα τη φορά . Κανονικά θα πρέπει να δείτε στον πίνακά σας την ένδειξη που να δείχνει ότι η εν λόγω πόρτα ή παράθυρο έχει ανοιχτεί.

Κλείστε τώρα το παράθυρο ή την πόρτα που ανοίξατε.

Επαναλάβετε τώρα την ίδια διαδικασία για τις υπόλοιπες ζώνες.

Πώς να κάνετε έλεγχο στα σήματα που πάνε στο κέντρο λήψης σημάτων.

Καλέστε στο κέντρο λήψεως σημάτων και ζητήστε τους να θέσουν το σύστημα ασφαλείας σας στη θέση ελέγχου ( ‘test’). Να είστε σε ετοιμότητα να δώσετε το κωδικό αναγνώρισής σας στο χειριστή του κέντρου.

Οπλίστε το σύστημα ως συνήθως και μετά ενεργοποιήστε τον συναγερμό αφήνοντας μία πόρτα ή ένα παράθυρο ανοικτό ή περνώντας μέσα από το πεδίο βολής ενός αισθητήρα κίνησης. Αφήστε τον συναγερμό να σημάνει για τουλάχιστόν 1 λεπτό.

Απενεργοποιήστε τον συναγερμό και επαναθέσετε τον στη θέση ετοιμότητας (‘ready’).

Επιβεβαιώστε ότι το σήμα ελήφθη καλώς από το κέντρο λήψης σημάτων.

Be First to Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *